joi, 2 aprilie 2015

Plaja Costinesti

Plaja de la Costinesti este cunoscuta pentru nudism in zona epavei din Costinesti si in zona de sud denumita si Golful Francezului.
Plaja Costinesti are o lungime in jur de 1 km, fiind mai lata in zona Obeliscului si ingustandu-se spre epava E. Evangelia, simbolul Statiunii Costinesti. Plaja este orientata spre est si este ideala pentru talasoterapie, aerosoli, helioterapie, antrenamente sportive si yoga. Aceasta plaja este foarte indragita de catre cei tineri, fiind principala lor destinatie estivala in timpul verii de pe intreg Litoralul Romanesc.
Plaja Costinesti se bucura de un nisip fin si este in permanenta intretinuta de catre autoritati. Mare parte din plaja este libera pentru turistii care stau la plaja pe cearceaf, dar sunt si zone de sezlonguri cu umbrelute pentru cei mai pretentiosi. In zona Obeliscului se pot practica sporturi pe nisip, fotbal si volei.
In perioada de vara, precipitatiile sunt reduse, temperatura medie in lunile iulie – august ajungand la circa 30 – 35 grade C. Apa marii inregistreaza de asemenea temperaturi ridicate in aceasta perioada (22 – 25 grade C). In timpul iernii in statiune, temperatura medie scade la -1, -2 grade.
O alternativa pentru perioadele cand marea este neprimitoare, este Lacul Costinesti, cu o suprafata de 7 hectare, care va da posibilitatea sa faceti o plimbare cu barca sau numeroasele terenuri sportive din statiune, dar in special terase, restaurante, baruri, cluburi si discoteci in aer liber. Toate aceste atractii, dau plajei un caracter tineresc, plin de viata, iar Teatrul de Vara Costinesti gazduieste zilnic spectacole, show-uri de divertisment, concerte, filme sau alte manifestari cultural – artistice.
Cazarea in Statiunea Costinesti este destul de variata, de la particularii care te asteapta din gara pana in centru sa te cazeze intr-o camera din casa lor pana la cochete pensiuni si hoteluri, modeste sau de lux, totul tine de bugetul fiecaruia. In Costinesti se poate sta si cu cortul pe plaja sau in curtea unui localnic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu