joi, 2 aprilie 2015

Plaja Eforie Nord

Plaja de nudism din Eforie Nord se afla la iesirea din Eforie Nord spre Eforie Sud, ca si puncte de reper fiind  hotelul Vraja Marii si Complexul Turistic La Perla. Plaja este situata pe fostul solar de la Eforie Nord si nu este o plaja amenajata.
Plaja este preferata de cupluri si de persoanele gay, fiecare grup avand “rezervata” o parte din plaja.
Desi neamenajata, plaja este curata, nisipul  fin si apa limpede, fiind o locatie preferata si de familii pentru ca accesul de la zonele de cazare pana la plaja, este foarte facil.
Incepand cu anul 2014 o parte din plaja destinata nudistilor a fost preluata si a devenit plaja “La Hamace“
Plaja Eforie Nord se numara printre cele mai populare astfel de locatii de pe litoralul romanesc, fiind situata intre Plaja Agigea si Plaja Eforie Sud, la o distanta de aproximativ 12 km de Constanta, in a doua statiune ca marime de la malul Marii Negre, Statiunea Eforie Nord. Plaja din Eforie Nord se intinde pe o suprafata considerabila, inregistrand o lungime de aproximativ 3-4 km si o latime ce variaza intre 20 si 100 metri.
Plaja de care se bucura turistii sositi in Statiunea Eforie Nord este strajuita, in partea sa nordica de o faleza inalta, perfecta pentru plimbari, de-a lungul careia se poate admira marea ce acopera intreg orizontul. Aceasta zona de nord, cunoscuta de turisti si sub numele La Debarcader, este cea mai aglomerata, iar accesul catre plaja se realizeaza prin coborarea unor scari dispuse din loc in loc, de-a lungul falezei inalte. Din punctul nordic, pana spre centru, plaja este destul de ingusta, largindu-se treptat, pe masura ce inainteaza in partea sudica, spre Eforie Sud. Aceasta portiune din plaja este considerata cea mai buna, fiind cunoscuta si sub denumirea de Belona. Aici nu mai exista scari, accesul se realizandu-se direct.
Turistii sositi pe Plaja Eforie Nord beneficiaza si de locuri in care sunt amenajate sezlonguri si umbrelute, ce pot fi inchiriate, bineinteles, contra cost. Intrucat adancimea apei creste lent si treptat, dinspre tarm spre largul marii, plaja este potrivita si pentru copii, insa chiar si asa, acestia nu trebuie lasati nesupravegheati. De altfel, statiunea de aici chiar este supranumita de obicei “statiunea copiilor”, fiind foarte cunoscut faptul ca de obicei, aici vin sa se bucure de frumusetea marii si a sezonului estival numeroase familii cu copii. O atractie pentru turistii sositi aici este si Lacul Techirghiol cu al sau namol negru, situat foarte aproape, in partea de sud vest a statiunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu