sâmbătă, 13 august 2011

Plaja Corbu

Datorita asezarii ei la mica distanta de Statiunile Mamaia si Navodari la Sud, si rezervatia Delta Dunarii la Nord, cat si datorita investitiilor facute in ultimii ani, zona Corbu s-a dezvoltat foarte rapid, si tinde sa devina cea mai noua statiune la nivel european de pe litoralul Romanesc.
Atat plaja lata, lacurile aflate in imediata vecinatate, adaugand la acestea ultimele investitii in infrastructura si in unitati turistice adauga un plus de atractivitate pentru turistii romani si straini.
Chiar pe faleza plajei Corbu se afla Pensiunea Corbu cu camere de 2-3 paturi cu dus si bucatarie. Deasemenea pensiunea are un teren pentru camping amenajat cu toate utilitatile necesare. In comuna Corbu se afla deasemenea mai multe pensiuni cu diferite grade de confort. Pe lacul Corbu se afla Tabara de tineret ce adaposteste o pensiune, un stadion de fotbal cu gazon artificial, unul de volei si doua de tenis si un complex pentru practicantii de tir cu arcul.
Vara se organizeaza tabere de copii si cursuri de pregatire si training atestate european pentru practicantii sporturilor nautice. In Grindul Chituc se afla Cabana Periboina, o constructie in stil traditional dobrogean, primitoare, putand adaposti 16 persoane in conditii excelente cu camere spatioase de doua sau trei persoane, restaurant climatizat cu specific pescaresc, cu vedere spre mare. Plaja Corbu este un loc unde se aduna de mult timp practicanti al acestor gen de sporturi, o mana de ajutor dand si scoala de windsurfing aflata langa lacul Corbu. Aici se afla singura scoala cu atestare europeana de sporturi nautice cu vele, tot aici putandu-se inchiria acest gen de ambarcatiuni. Deoarece apa marii este mult mai curata in aceasta zona a litoralului multe scoli de scufundari isi aleg acest loc pentru a-si instrui cursantii.
Lacul Corbu este cunoscut de mult de catre pescari ca un lac foarte bun de pescuit cu multe specii de pesti. Dar marele avantaj al viitoarei statiuni este apropierea de Grindul Chituc si de salba de lacuri ce il delimiteaza, printre cele mai importante specii de pesti ce pot fi pescuiti fiind labanul, cambula, calcanul, lufarul, salaul, somnul si crapul. Lacul Corbu impreuna cu Grindul Chituc se afla intr-o zona strict protejata, unde chira de balta (Sterna Hirundo, engl. Commontern) isi are locul preferat de pescuit si clocit, la intrecere cu pescarusul argintiu (Larus Argentus, engl. Heringgull) si pescarusul rizatoar (Larus Ridibundus, blackheaded gull). Cu adevarat ornitologii de pretutindeni gasesc in acest loc un teren de cercetare si observatie. Iar daca faci o plimbare cu barca pe lacul Sinoe poti sa admiri in voie singuraticul lopatar (Platalea Leucorodia, spoonbill), ratele cu ciuf (Netta Rufina, engl. Red crested pochard), grupurile de pelicani (Pelecanus Onocrotalus, engl. White pelican).
Pasionatii de ATV si motorcross sunt la ei acasa. Loc ideal pentru ture de supravietuire pe Grindul Chituc datorita lungimii sale de aproximativ 30Km. Totodata o tura facuta cu bicicleta testeaza la maxim rezistenta oricui.
Plaja Corbu


2 comentarii:

  1. Buna ziua, in zilele noastre , la nivel de an 2012, se poate face nudism pe plaja de la Corbu, si daca da unde si in ce perioada, banuiesc ca in weekend este aglomerat si multi dintre cei care nu indragesc nudism pot aduce injurii si alte astea. Cu stima Eugen.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua! Plaja Corbu este o plaja neamenajata, mai salbatica, dar nu asa de mult precum este plaja Vadu. Din pacate la noi in Romania plajele nu au amenajata si o sectiune pentru nudisti, acesta practicandu-se in locuri mai retrase cunoscute de ani de zile. Pe plaja Corbu se poate practica nudismul, dar nu exista un loc delimitat, dar fiind o plaja mare si nu asa de mult populata (mai ales in timpul saptamanii) se poate practica nudismul, fiind multe locuri mai retrase fara vecini "textilisti". De obicei nudistii se aseaza in extremitatea plajei. Fiind o plaja mare nu ar trebui sa aveti surprize sa aveti vecini textilisti, cu doar tot nudisti, dar bineinteles orice e posibil. In ultima vreme plaja Corbu a devenit din ce in ce mai vizitata si si-a pierdut din salbaticie si farmec. Depreferat ar fi perioada din timpul saptamanii cand plaja chiar este goala, fiind populata aproape doar de nudisti, cu corturi, rulote, si chiar daca ar fi si "textilisti" nu este o problema, plaja fiind mare, este loc pentru toata lumea, dar nesimtiti sunt oriunde din pacate. Noi personal nu am avut probleme cu textilistii niciodata, Dvs. ati avut? Practicati de mult nudismul si in ce zone? Cu stima, Mihai.

    RăspundețiȘtergere